A jelek szerint egyre közeledik az az időpont, amikor a SpaceX valóban felviszi az első űrturistáit a világűrbe. Elon Musk cége február közepén jelentette be, hogy szerződést kötött az űrturistákat toborzó amerikai Space Adventures nevű céggel annak érdekében, hogy 2021 végén, vagy 2022-ben útnak indíthassa az első járatát - írja hvg.hu.

Ezúttal az amerikai Axiom nevű cég, amely szintén szerződést kötött a SpaceX-szel, és ami az eddigieknél már jóval konkrétabb információkat tartalmaz. Ezek szerint a SpaceX négy embert visz fel a Nemzetközi Űrállomásra, leghamarabb 2021 második felében.

A tervek szerint közülük hárman lennének űrturisták, a negyedik személy pedig az Axiom egyik munkatársa, aki arról gondoskodna, hogy a civilek még véletlenül se zavarják meg a tudósok munkáját az ISS-en.

A csapat a Crew Dragon fedélzetén jutna el egy nap alatt a szálláshelyig, ahol 8 napot töltenének el. A csapat a tizedik napon térne vissza a Földre. Fontos adalék, hogy a SpaceX még nem végzett a modullal olyan repülési tesztet, amely során ember is volt a fedélzetén. Ezt 2020 áprilisa és júniusa között tehetik majd meg.