Az üzletrészért a Buzzfeed részvényeket ad cserébe a Verizonnak, de irányítási jogot nem nyer a New York-i médiavállalatban - írja a WSJ-re hivatkozva a 444.hu.

A Buzzfeedet vezető Jonah Perretti - aki 2005-ben jelen volt a HuffPost megalapításánál - most egyszerre lesz a két vezető független lap vezetője, amint a tranzakció lezárul.  Peretti akkor távozott a HuffPosttól, amikor 2011-ben az AOL 315 millió dollárért megvásárolta a céget.

A WSJ szerint a részvénycsere mellett a Verizon tőkével is beszáll a Buzzfeedbe, azaz nem egyszerű felvásárlásról van szó.

A Buzzfeed és a HuffPost szerkesztőségei között, bár papíron függetlenek maradnak egymástól, valószínűleg lesz együttműködés, ahogy a két cég hirdetési szerződéseit is valószínűleg összefésülik majd.

Peretti nagy előrelépést vár a HuffPosttal való együttműködéstől, Arianna Huffington (képünkön) pedig, a HuffPost alapítója azt írta: nagy izgalommal várja Peretti visszatérését a lap vezetésébe.

Az üzlet egyfajta előremenekülés is a felek részéről: a közösségi média elszívóereje által sújtott online hírszolgáltatókat súlyosan érintette a koronavírus-járvány, több nagy lapnál 50 százalékos nagyságrendben estek vissza hirdetői bevételek, így a Buzzfeed mellett a Vice is leépítésekre és fizetéscsökkentésre kényszerült - jegyzi meg a 444.hu.