"A szabályozó hatóságokkal folytatott megbeszéléseink tovább tartanak, mint eredetileg gondoltuk, de bízunk az üzletben és abban, hogy a szabályozók elismerik a felvásárlás előnyeit" - mondta.

Huang korábban úgy nyilatkozott hogy az akvizíciót 2022 márciusára lezárják. Az Nvidiának és az Arm-tulajdonos SoftBanknak elvileg jövő év végéig le kell zárnia az ügyletet és tisztáznia a felvásárlást a hatóságokkal.

Az egyesülés komoly hatást gyakorol a globális piacra, ezért sokat fogalmaznak meg kritikát ezzel kapcsolatban.

Az Egyesült Királyságban például a szabályozó hatóságok nemzetbiztonsági okokra hivatkozva vizsgálják a felvásárlást, de politikusok is elítélték azt, mivel csapást mér a brit technológiai iparra.

Az Egyesült Államokban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) indított vizsgálatot, miután a Google, a Microsoft és a Qualcomm panaszkodott, hogy a felvásárlás korlátozná a versenyt - írja a The Verge.

Az Arm olyan cégekkel áll kapcsolatban, mint az Apple, az Amazon vagy a Samsung és mivel a SoftBank nem versenytársa ezeknek a cégeknek, nem merültek fel jogi aggályok. Az Nvidia szárnyai alatt már mindez máshogy fest, főleg, hogy az Arm chipjeit egyre több PC-ben használják.