Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pontos idézet így hangzott: „Egy valószínű forgatókönyv, hogy kelleni fog egy harmadik adag vakcina nagyjából 6-12 hónap között, és onnantól kezdve évente kell újraoltatni, de mindez még megerősítésre vár.” - olvasható a Telex.hu szemléjében. 

Hosszabb távú kutatási eredmények híján ma még nem tudni, hogy a védettség kialakulásától számítva mennyi ideig tekinthető védettnek egy Covid-vakcinával beoltott személy.

Az influenzavakcinához hasonlatos, az aktuális variánsokhoz igazított évenkénti oltás lehetősége mindenesetre nem először merül fel, februárban például a Johnson & Johnson vezetője, Alex Gorsky is beszélt erről a CNBC-nek.

Bourla szerint a vírus mutálódása, újabb variánsok esetleges megjelenése kulcsszerepet játszik a jövőben, és nagyon fontos lenne, hogy a vírusra érzékeny emberek számát vakcinákkal hamar alacsonyra szorítsák.

A Pfizer pár hete azt publikálta, hogy a cég Covid-19 elleni vakcinája 91 százalékos hatásossággal véd a koronavírus ellen, és több mint 95 százalékban hatásos a második adag oltás után. Februárban a vállalat azt közölte, hogy elkezdtek harmadik adaggal kísérletezni, hogy jobban megértsék az új vírusvariánsokkal szembeni immunreakciókat.