Több amerikai ügyfelet akar magának megszerezni a Samsung, ezért Texasban építhet új gyárat az óriásvállalat. A Reuters azt írja, a legmodernebb chipek gyártását tervezik, ezzel lendületet adva a hónapok óta tartó bizonytalan gyártásnak.

A dél-koreai technológiai óriás ugyan még nem hozott végleges döntést, de a lap a Wall Street Journal információira hivatkozva azt írja, a 17 milliárd dolláros chipgyár a texasi Taylorban kaphat helyet. Ez lenne a Samsung második chipgyára az államban.

A Reuters szerint amellett, hogy egy arizoniai és egy Nem York-i telephely is versenyben volt, Taylor városa kínálta a legjobb "ösztönző csomagot" a Samsungnak.

A helyszíntől függetlenül, az új üzemben vélhetően olyan chipeket állítanak elő, amelyeket mobileszközökben és autonóm járművel meghajtására használnának. A beruházás kiemelten fontos a vállalat számára, hiszen a Taiwan Semiconductor Manufacturing az Intellel karöltve szintén dollármilliárdokat fektet gyárainak bővítésére.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, nem csak az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is komoly problémákat okoz a globális chiphiány. Olyannyira, hogy a magyar ipar júliusi 8 százalékos bővülése után augusztusban mindössze 2,6 százalékkal növekedett, szeptemberben a járműipar visszaesése miatt 2,3 százalékkal csökkent az ipari termelés.