Elon Musk vagyona a Bloomberg Billionaires indexe szerint jelenleg 304,2 milliárd dollár és ezzel ő a világ leggazdagabb embere. A leggazdagabbak listájának a második helyén az Amazon.com alapítója, Jeff Bezos áll, vagyona a becslések szerint 196 milliárd dollár - írja az MTI.

A Tesla vasárnap arról számolt be, hogy 2021-ben 87 százalékkal, 936 ezerre növelte az eladott elektromos járműveinek a számát. Az adat felülmúlta a szakértők véleményének az átlagában szerepelt 897 ezret, és meghaladta a Tesla 50 százalékos növekedési előirányzatát is.

A Tesla részvénye 13,5 százalékkal, 1199,78 dollárra drágult a hétfői kereskedésben és ezzel a cég piaci tőkeértéke 1200 milliárd dollárra emelkedett. A Tesla részvényára minimális, 0,1 százalékos mínuszban állt a New York-i tőzsde keddi nyitását megelőző elektronikus kereskedésben.

Elon Musk a Tesla részvényeinek körülbelül 18 százalékát birtokolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!