A Twitter-szavazások azonban nem hivatalosak, és Musk korábban azt mondta, hogy a negyedik negyedévben valószínűleg eladja opcióinak "egy hatalmas tömbjét". Ezzel együtt azt ígéri, hogy a közvéleménykutatás eredményét kötelező érvényűnek tekinti – írja a CNBC.

A milliárdosok olyan adóelkerülési stratégiákból részesülhetnek, amelyeket nem kínálnak fel azoknak, akiknek a jövedelme hagyományos bérjövedelmekből származik. A szélsőséges vagyon gyakran nagyrészt a részvények és ingatlanok növekvő értékén alapul, amelyet nem tekintenek adókötelesnek, hacsak nem adják el ezeket az eszközöket.

A részvényárfolyam a Tesla rekordot jelentő harmadik negyedévét követően emelkedett, valamint a Hertz autókölcsönző vállalat bejelentése után is, miszerint 100 000 Tesla járművet rendel flottájába. A Hertz bejelentése óta a Tesla részvényei mintegy 34 százalékkal emelkedtek, és ezzel együtt Elon Musk nettó vagyona is, aki ezzel immár a leggazdagabb amerikai.

A jelentős állományból Musknak 22 862 050 darab 6,24 dolláros árú részvényre van opciója, amelyek 2022. augusztus 13-án járnak le. Ezeket az opciókat 2012-ben kapta.