Elon Musk a kereszténydemokrata párt kancellárjelöltjével találkozott a Tesla épülő németországi gyárában. A létesítmény még mindig nem szerezte meg az összes szükséges engedélyt az elinduláshoz – írja a Világgazdaság a Reuters híre nyomán.

Kis szerencsével akár októberben megkezdheti a gyártást a Tesla németországi gyára Elon Musk vezérigazgató szerint. Az üzletember mindezt a kereszténydemokrata kancellárjelölt, Armin Laschet társaságában mondta, amikor az meglátogatta az épülő gyárat.

A gyár átadását a német bürokrácia hátráltatja, mellyel kapcsolatban Musk megjegyezte, hogy ha túl sok a helyi, nemzeti és európai szintű szabályozás, akkor végül nem lehet csinálni semmit. A gyárat környezetvédők abból a szempontból támadják, hogy ivóvíz védelmi területen.

A Tesla vezérnek azonban lehet, hogy mégis csalódnia kell, hiszen a brandenburgi környezetvédelmi hatóságok egyelőre nem adtak zöld jelzést a gyártás beindítására, így az is lehetséges, hogy további késéssel kell számolni a gyár megnyitása kapcsán.