A német szövetségi gépjármű-felügyelet, a KBA vizsgálja a Tesla automatikus sávváltó funkcióját, és azt, hogy az engedélyezett-e Európában - jelentette vasárnap a Bild am Sonntag című lap a Focus.de szerint.

A KBA a Bild szerint kapcsolatban áll a holland gépjárműhivatallal is, amely a Tesla autóinak európai engedélyezéséért felelős. 

A fokozott hatósági ellenőrzés veszélybe sodorhatja a Tesla automatizált járműtechnológiájának kereskedelmi forgalomba hozatalát Európa-szerte, országok sora emelhet kifogást annak eredményeire hivatkozva. A múlt héten az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal másodszor is vizsgálatot indított az Autopilot lehetséges hibájával kapcsolatban.

Az elektromosautó-gyártó olyan technológiáját azért kritizálják, mert kérdéses, hogy mennyire megtévesztő a megnevezése a sofőröknek, nem sugallja-e, hogy önvezető funkcióról van szó, miközben továbbra is nélkülözhetetlen az emberi beavatkozás az irányításhoz. De kérdés az is, hogy a Tesla eleget tesz-e a vezetői figyelmetlenség elkerülését célzó előírásoknak és a visszaélések ellen védett-e a rendszer, kívülről bele lehet-e avatkozni a mechanizmus működésébe - derül ki a Bloomberg összefoglalójából.

A legújabb németországi fejlemény tovább növeli a szabályozási akadályokat, amelyekkel a Teslának az országban szembe kell néznie. A vártnál lassabban halad az első európai gyár, a Berlin melletti telephely építése a vízellátásért és az élővilág miatt aggódó környezetvédelmi csoportok ellenkezése miatt.