Egy belső e-mail tanúsága szerint a Tesla egyik, azóta kirúgott alkalmazottja "rosszhiszeműen szabotálta" a cég fremonti gyára működésének egy jelentős részét, írja a Bloomberg nyomán az Index.

Hogy pontosan milyen típusú károkat okozott a volt munkavállaló, nem derül ki a híradásból. A meg nem nevezett tettes először megpróbálta eltüntetni a nyomait, tönkretett egy számítógépet és egy munkatársát is megpróbálta megvádolni.

QP | Quality Placement

-Informatikai divíziónk hamar felismerte a beavatkozást, és gyors reagálásuknak hála sikerült megelőznünk a komolyabb károkat, a termelés pedig néhány órán belül helyreállhatott - nyilatkozta Al Prescott alelnök. Nem ez volt az első alkalom a Teslánál, hogy valakik szabotálni akarták a termelést, és ezért komoly belső biztonsági szolgálatot tartanak fenn.

A tízezer embert foglalkoztató gyárban a Tesla S, X, 3, és Y nevű modelljeit gyártják.

Az elektromos autókat gyártó cég rövid története során gyakran találkozott szabotázsakciókkal. 2016-ban közvetlen konfliktusuk volt egy olajipari cég vezetőjével, aki Elon Musk nevében írt levelet Tesla pénzügyi vezetőjének. A nevadai gyár legutóbb egy Oroszországból indított kibertámadás célpontja volt múlt hónapban.