A Wizz járatait nem érinti a közel-keleti helyzet

A Wizz Air járatai nem érinti az Irak és Irán légterében kialakult válság, a veszélyes régiót elkerülik. A társaság szerint ha bármi változik, arról értesíti utasait.
Rácz Gergő, 2020. január 8. szerda, 12:39
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

- A Wizz Air repülőgépei jelenleg biztonsági okokból nem érintik az iraki és az iráni légteret, a Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg az úti célt - közölte a cég.

- A légitársaság folyamatosan nyomon követi és mérlegeli a Közel-Keleten zajló eseményeket, valamint kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal. A Wizz Airnek eddig egyetlen járatát sem kellett törölnie, ám mivel a térségben folyamatosan változik a helyzet, a légitársaság szükség esetén minden szükséges intézkedéssel garantálja utasai, személyzete és repülőgépei biztonságát Dubajba közlekedő járatain - áll a kiadott közleményben.

A Wizz vállalása szerint ha a térségben zajló események miatt változtatni kell menetrendjükön, az érintett utasokat emailben és SMS-ben is tájékoztatni fogják.

Irán rakétatámadásokkal reagált arra, hogy az Egyesült Államok Irakban egy dróntámadással megölte Kászim Szulejmáni tábornokot, Irán egyik legfontosabb politikai szereplőjét.

Több nagy légitársaság törölte a régióban közlekedő járatait, vagy módosította útvonalát. Budapest érintettségéről megkérdeztük a repteret üzemeltető Budapest Airportot, várjuk a választ.

HOZZÁSZÓLÁSOK