A finnek Putyin-Trump találkozót szerveznek

Finnország felajánlotta, hogy megszervezi Donald Trump és Vlagymir Putyin csúcstalálkozóját. A kétséget kizáróan nagy visszhangra számító eseményre nem kellene sokat várni.
Napi.hu, 2017. január 23. hétfő, 15:55
Fotó: MTI/EPA

Finnország kész megszervezi Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz államfő első találkozóját. Készek vagyunk egy ilyen csúcs tető alá hozására az Arctic Council csúcstalálkozóján - jelentette ki Juha Sipila miniszterelnök a Moscow Times tudósítása szerint.

Az Arcic Council az Északi-sark problémáival foglalkozó szervezet, amelynek állandó tagjai a skandináv országok továbbá Kanada, Oroszország és az USA. A tucatnyi megfigyelői státusú ország között van Franciaország, Németország, illetve Kína és India. A szervezet havonta tart tanácskozásokat különböző kérdésekről, elsősorban környezetvédelmi ügyekről.

A tanács kétéves rotációs rendszerben gyakorolt elnöki tisztségét az év elején vette át Finnország az Egyesült Államoktól. A finn vezetés már tavaly decemberben felvetette, hogy az Arctic Council megfelelő keretet biztosíthatna a két ország első számú vezetőjének találkozójához.

Putyin jelezte, hogy kész bármikor találkozni frissen beiktatott kollégájával, bár hozzátette azt is, hogy nem hajtja a feleket a tatár. Lehetőséget kell adni Trumpnak, hogy kialakítsa kormányát, majd ezt követően térhetünk vissza a csúcstalálkozók szervezésére - fejtegette.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.01.23 16:47

A finnek minden bizonnyal Putyinista, Trumpista seggnyalók... lol
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html