A republikánusoknak is kínos Trump miniszter-jelöltje

Republikánus szenátorok egy csoportja azt szeretné, ha Donald Trump amerikai elnök visszavonná Andrew Puzder jelöltségét a munkaügyi minisztérium élére.
Papp Zsolt, 2017. február 15. szerda, 22:11
Fotó: Reuters

A CNN hírtelevízió és a Politico című lap egyaránt arról számolt be, hogy egyes republikánus szenátorok szerint nem lesz meg az Andrew Puzder kinevezéséhez szükséges megfelelő szenátusi voks, ezért azt szorgalmazzák az elnöknél, hogy még a csütörtöki szavazás előtt vonja vissza Puzder jelölését - írja az MTI.

A munkaügyi miniszteri posztra jelölt Puzder támadások kereszttüzében állt: részben, mert kiderült, hogy bejárónőként egy illegális bevándorlót foglalkoztatott, részben pedig mert előkerült és a szenátusban körözték azt az évtizedekkel ezelőtt készült tévéműsor-felvételt, amelyben Puzder akkori felesége családon belüli erőszakkal vádolta meg őt.

Puzdert, aki egy gyorsétterem-hálózat elnök-vezérigazgatója volt, bírálatok érték azért is, mert korábban ellenezte az Obama-kormányzat javaslatát, amely a minimálbér óránkénti 15 dollárra történő emelését irányozta elő a jelenlegi 7 és fél dollár helyett, s kritikát fogalmaztak meg vele szemben azért is, mert a gyorsétterem-hálózat több reklámjában bikinis lányok majszoltak hamburgereket.

Négy republikánus szenátor már jelezte, hogy valószínűleg nem szavazza meg Puzdert, és sajtóhírek szerint mások is ezt fontolgatják.
A CBS televízió szerda délutáni beszámolója szerint a Fehér Ház is fontolóra vette a jelöltség visszavonását. A már többször is elhalasztott szenátusi szavazás a jelenlegi állás szerint csütörtökön lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Winter, 2017.02.16 09:22

@George Lukacs: igen? Szóval a leaks még sem russzista-trumpista?

Sorra derülnek ki a hazugságaitok. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.02.16 09:09

Milyen szépen írják: illegális bevándorló.

Ez magyarul: migráncs.

Migráncs!!!!!!! Jesszusom, a migráncsok már a trümp spájzában vannak!

A liberálisok meg "visítoznak", ahogyan az aranyos illiberkisnácik írják, perverz önkielégitő gyönyörrel.

" I suppose there is some poetic justice in seeing the man who was made President because of leaks potentially hobbled by them. If you live by the leak, you die by the leak." - fejezi be az írását egy liberális a CNN-en (http://edition.cnn.com/2017/02/15/opinions/trump-complains-about-leaks-begala/index.html ) - és érdekes lenne, ha igaza lenne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html