Az elemzők erősebb (0,3 százalék körüli) fogyasztásbővüléssel számoltak, ami egyben azt is jelenti, hogy csökkenhetnek a negyedik negyedéves növekedési prognózisok.

A tartós cikkek rendelésállománya ugyanakkor a vártnál (2 százalék) gyorsabban, 3,8 százalékkal bővült.

Az amerikai lakosság jövedelmei mindössze 0,1 százalékkal nőttek novemberben - a várt 0,2 százalék helyett-, ami egyúttal részleges magyarázatot adhat arra, hogy a kiadások miért maradtak el a várttól. Havi szinten 0,1 százalékkal nőttek a kiadások, ami (1) 0,2 százalékpontos elmaradást jelent a konszenzushoz képest, és (2) ronthatja a negyedik negyedéves növekedési prognózisokat.

Októberben is 0,1 százalékkal nőttek a kiadások, annyi különbséggel, hogy akkor a jövedelmek 0,4 százalékkal emelkedtek. Következésképpen a megtakarítási ráta 3,6 százalékról 3,5 százalékra csökkent.

A friss rendelési statisztikákból viszont az látszik, hogy nőtt a tartós cikkek kereslete, és azon belül is elsősorban a járműveké. A tartós cikkek rendelésállománya összességében 3,8 százalékkal nőtt, míg az elemzők 2 százalék körüli bővüléssel számoltak.

A járműgyártók 14,7 százalékkal több új megrendelést regisztráltak, mint egy hónappal korábban. Jelentősen nőtt a repülőgyártók megrendeléseinek (nem hadi repülőgépek) száma.

A járműgyártók adatait nem tartalmazó index havi szinten 0,3 százalékos emelkedést jelzett.