Állami támogatást kapnak Putyin Farkasai

Az elmúlt másfél évben az orosz elnökhöz közelálló Éjszakai Farkasok több millió rubeles támogatást kaptak Nyugat-ellenes gyerekműsorok megrendezéséhez.
Barabás T. János, 2015. május 6. szerda, 12:20
Fotó: Reuters

A nacionalista Éjszakai Farkasok motoros banda az elmúlt másfél évben 56 millió rubel (1,1 millió dollár) kormánytámogatást kapott, többek között Nyugat-ellenes show műsorok rendezésére országszerte - gyermekek részére. Vezetőjük, a "Sebész" néven ismert Alekszandr Zaldostanov, gyakran jelenik meg Vlagyimir Putyin elnökkel nyilvános rendezvényeken.

Az információt internetes oldalán hozta nyilvánosságra Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista. Beszámolója szerint a nagyszabású rendezvények egész során horrorisztikus figura szimbolizálja a Nyugatot, amelynek célja Oroszország megsemmisítése - írta a The Moscow Times.

A motorosok által előadott egyik újévi gyerekműsorban a Nyugatot képviselő figura a következőt szavalja: "Oroszországot meg kell fosztani a szabadságtól, meg kell láncolni a szláv nemzeteket, a békét a vérükre kell építeni, s aki nem ért egyet velünk, annak meg kell halnia". Egyedül ezeknek az újévi műsoroknak a finanszírozására 12,5 millió rubelt kaptak a Nemzeti Jótékonysági Alaptól.

"Célunk alternatívát teremteni a külföldi dominanciának, a show nevelési célja nagyon fontos" - nyilatkozta a főfarkas a Novosztyi hírügynökségnek. A műsorok természetesen a jó győzelmével végződnek az ördögi Nyugat fölött.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2015.05.06 17:49

aprópénz a fidesz fanok támogatásához képest, a disznóistálló meletti stadion mekkora támogatást kapott?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezusthaju, 2015.05.06 14:39

Miért a TEK-et, az Országgyülés Örséget nem fizetik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html