Amerikát is utolérte a munkaerőhiány

Feldolgozóipari termelés- és eladásnövekedés, széles körű munkaerőhiány, továbbá a befektetések bővülése jellemezte az amerikai gazdaságot az elmúlt mintegy másfél hónapban - állapította meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán közzétett jelentésében.
MTI-Eco, 2017. január 18. szerda, 20:46
Fotó: MTI/EPA

Az évente nyolc alkalommal kiadott Bézs Könyvben - amely a Fed 12 tagbankjának helyzetértékelését összesíti - azt írták, hogy a körzetek többségében a feldolgozóipari eladások növekedéséről számoltak be, a cégek összességében bizakodóak az idei évi gazdasági növekedéssel kapcsolatban, ugyanakkor egyre nehezebb betölteni az üres állásokat, és ez a helyzet csak romolhat a jövőben, miközben több körzetben nőtt a bérnyomás.

A Bézs Könyv megállapításai szolgálnak a megbeszélések alapjául a Fed következő, február elsején záródó kétnapos kamatdöntő ülésén.

A Fed egy év szünet után tavaly decemberben emelt kamatot, 25 bázisponttal 0,50-0,75 százalékra, és akkor azzal számolt, hogy 2017-ben háromszor emel majd kamatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2017.01.18 21:11

Persze, mert a lakosság kb. negyede ott is segílyeken él, eszük ágában sincs munkát keresni, így meg sem jelennek a munkaerőpiacon... Ismerős?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laatoo, 2017.01.18 21:07

Népesség 322 Millió
Foglalkoztatottak Száma 152111 Ezer
A Teljes Munkaidős Foglalkoztatás 124248 Ezer
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html