Ausztria, a mintaország támogatást ad a nőknek

Az elmúlt 24 órában 139 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában a helyi egészségügyi minisztérium keddi jelentése szerint - írja az MTI. A kormány enyhíteni fogja a koronavírus okozta válság miatt a családokra, elsősorban a nőkre háruló terheket - jelentette be a nőügyi miniszter.
Domokos Erika, 2020. augusztus 11. kedd, 21:44
Fotó: Getty Images

Az új fertőzöttek több mint felét Bécsben regisztrálták, az osztrák fővárosban 71-en kapták el a koronavírust. Felső-Ausztriában 23, Tirolban és Alsó-Ausztriában 13-13 ember koronavírustesztje lett pozitív.

Ausztriában eddig 22 245 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, közülük 723-an haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe, míg 20 123-an meggyógyultak.

Jelenleg 1399 aktív beteget, illetve fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 119-en szorulnak kórházi kezelésre.

Susanne Raab nőügyi miniszter kedden közölte: az osztrák kormány enyhíteni fogja a koronavírus okozta válság miatt a családokra, elsősorban a nőkre háruló terheket.

A nők számára az otthoni munkavégzés, illetve az iskolabezárások jelentettek nehézséget. Éppen ezért a női vállalkozók támogatást igényelhetnek, a női munkavállalók áttérhetnek a részmunkaidős foglalkozásra, az alacsony jövedelemmel rendelkező nők pedig adókedvezményben részesülnek - mondta a miniszter.

A miniszter ígéretet tett arra, hogy ősszel várhatóan nem kerül sor átfogó iskolabezárásokra. Az iskolai oktatás szüneteltetésére csak helyi szinten és a lehető legrövidebb ideig kerülhet sor.

Figyeljük Ausztriát
Orbán Viktor április elején egyik nyilatkozatában az mondta, hogy vannak országok, amelyekben "már látják a fényt az alagút végén, én még nem látom". De "van egy nagy méretű laboratóriumunk, Ausztria, ahol minden korábban jelentkezik". A kormányfő ezért külön csoporttal figyelteti a szomszéd országot, "nézem, mi jött be az osztrákoknak és mi nem".

HOZZÁSZÓLÁSOK