Az S&P figyelmeztette az európai elitklubot

A Standard and Poor's hat tripla A besorolású eurózónás ország - köztük Németország - esetében leminősítésre figyelmeztetett a mélyülő adósságválság és politikai bizonytalanságok miatt - írja a Financial Times.
NAPI, 2011. december 5. hétfő, 20:17
Fotó: Napi.hu

Az amerikai hitelminősítő várhatóan még hétfőn negatív kilátással látja el Németország, Franciaország, Hollandia, Ausztria, Finnország és Luxembourg hitelbesorolását, ami ez esetben azt jelenti, hogy jelentősen megnő az esélye annak, hogy ezek az országok 90 napon belül elvaszíthetik legmagasabb befektetői besorolásukat az S&P-nél.

A brit üzelti lap értesülését a hitelminősítő nem kommentálta.

A Wall Street Journal ezzel szemben úgy értesült, hogy mind a 17 eurózónás tagállam negatív felülvizsgálat alá kerül.

A hírre az euró 1,3384 dollárig, napi mélypontra gyengült röviddel 20 óra után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.12.05 22:00

The 17 nations of the euro zone will be placed on "credit watch negative" by Standard & Poor's Rating Services, according to a person familiar with the matter.

The ratings firm is expected to make an announcement after the market closes in New York at 4 p.m. S&P is expected to cite the difficulties of the euro region in containing its debt crisis.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.12.05 21:00

Nos accem megvan, miért mondta orbán, hogy spekulációs támadás gyün a hó közepén..
valszeg az S&P fogja itt a bóvlit nyomni ( legalábbis lép az ügyben), Az EU csúcs után szépen mindenkit felülvizsgálatnak vetnek alá és accem még idén meg is lesz az itélethirdetés, szerintem nem sokat várnak az eu csúcstól, de minden elitéltnek jár ugyebár az utolsó szó joga ,ezért kivárnak péntekig hátha lesz valami kézzelfogható konkrét, megnyugtató eredmény... ha nem akkor jön a leminősítés cunami.. amire már most a csúcs elött figyelmeztetik a kormányokat (beleértve a mi jó kis kormányunkat is ) :-)


Portfolió: "Németországgal kapcsolatban az S&P az európai gazdaság és az eurózónával kapcsolatos egyre mélyülő politikai és pénzügyi problémáinak hatásait nevezte meg kockázatként. A hitelminősítő közölte, hogy a hétvégi EU-csúcsot követően felülvizsgálja az egyes országok besorolását amilyen gyorsan csak lehet. "Az a véleményünk, hogy az előrehaladás hiánya, amit eddig az európai döntéshozók mutattak abban, hogy kontrollálják a pénzügyi válság továbbterjedését azt mutatja, hogy strukturálisan gyenge a döntéshozatali mechanizmus az eurózónában és az Európai Unióban" - közölte a hitelminősítő az érintett országok kormányaival.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html