Bankot akart robbantani egy férfi Moszkvában

Aram Petroszjan csődbe ment üzletember szerda este a Citibank egyik fiókjának felrobbantásával fenyegetőzött Moszkva belvárosában. A férfi szerda este megadta magát a rendőrségnek.
MTI, 2016. augusztus 24. szerda, 22:02
Fotó: Napi.hu

A helyszínen készült videofelvételeken az volt látható, hogy a Bolsaja Nyikitszkaja utcában lévő bankba szerda este behatolt 55 éves Petroszjan nyakában egy sárga szigetelőszalaggal körültekert csomag lógott. Az Interfax hírügynökség értesülése szerint a pokolgépnek látszó tárgy csak egy bombaimitáció volt.

Petroszjan az incidens során fokozatosan mind az öt túszát - köztük a TASZSZ hírügynökség egyik főszerkesztő-helyettesét - elengedte. Az incidensben senki sem sérült meg.

A támadó azzal fenyegetőzött, hogy levegőbe röpíti az épületet. Azt állította, hogy a bank ellen harcol, és célja nem a fiók kirablása, hanem annak elfoglalása volt. Azt követelte, hogy tárgyalhasson a rendőrséggel, aminek Anatolij Jakunyin, Moszkva rendőrfőnöke személyesen tett eleget.

Petroszjan követeléseit a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Annyit közöltek, hogy a behatolást megelőzően egész nap egy padon ült a bankfiók közelében, és az iránt kérdezősködött az arra járó ügyfelektől, hogy ki az intézmény vezetője.

(Képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK