Bannon az olasz és a magyar kormányokat dícsérte

Donald Trump korábbi tanácsadója, Steve Bannon Orbán Viktort és Matteo Salvinit dicsőítette. Azért tette ezt, mert szerint a két politikus megpróbálja visszaszerezni országaik szuverenitását - írja a Politico.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 16. vasárnap, 14:06
Fotó: AFP

Bannon az Economist által szervezett Nyílt Jövő fesztiválon beszélt, és a magyar miniszterelnökről és az olasz belügyminiszterről, miniszterelnök-helyettesről: "Ezek az emberek igyekeznek jobbá tenni országaikat. Biztosan nem ítélem el Orbán Viktort és Salvinit!"

"Ezek az emberek, ezek a populista nemzeti mozgalmak Európa-szerte megpróbálják visszaszerezni országaik szuverenitását" - mondta Bannon, akit a szerdán Magyarország ellen indított uniós eljárásról kérdeztek a portál szerint.

Az Economist lapot sokan bírálták, hogy a megalapításának 175. évfordulóját ünneplő eseményen hagyták felszólalni Bannont, aki ellen többen tüntettek is a helyszín előtt. A Breitbart nevű szélsőséges nézeteket valló amerikai újság alapítója, Bannon a hírek szerint egy európai populista mozgalmat akar létrehozni, amely a jövő évi EP-választásokon indulhat be és veheti át a hatalmat a tradicionális politikai pártoktól. Ugyanezt sejtik Orbán Viktor és Matteo Salvini politizálásában is. Utóbbi nem is leplezi ezt a szándékát, pénteken azt mondta bécsi látogatásán, hogy "néhány hónap múlva Orbánnal együtt kormányozzuk majd Európát".

A fotó forrása: Don Emmert/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.09.16 14:34

Még stalinnak és hitler5nek is volt közönsége világszerte, még az USA-ban és Angliában is, bannontól se dől össze a világ, miért hír ez? A bünözőkre isn ragadnak egyes nők, mit bizonyít ez?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html