Besült az észak-koreai rakéta

Sikertelen rakétatesztet hajtott végre Észak-Korea
Papp Zsolt, 2017. április 16. vasárnap, 09:31
Fotó: MTI/AP

A dél-koreai védelmi minisztérium közlése szerint a tesztre vasárnap reggel került sor az ország keleti részén lévő Szinpho város közelében - írja az euronews.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen típusú rakétát próbáltak ki, és azt sem, hogy a hatodik észak-koreai nukleáris teszt miért fulladt kudarcba.

A kísérletre egy nappal az észak-koreai államalapító, Kim Ir Szen születésének 105. évfordulója után került sor. Phenjanban katonai parádéval emlékeztek a jelenlegi vezető, Kim Dzsong Un nagyapjára. Az ünnepségen bemutatták azokat az interkontinentális ballisztikus rakétákat, melyeket hónapok óta tesztelnek.

Az észak-koreai nukleáris fegyverkezés miatt az Egyesült Államok a térségbe vezényelt egy repülőgép-hordozó anyahajót és több kísérőhajót. Phenjan közölte, hogy ha megsértik szuverenitását, válaszcsapást indít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2017.04.16 12:45

Észa Kórea egy 20 milliós ország teljesen elavult ámde hatalmas fegyverzettel.

Pont ilyenek elsőprésére tevezték az amerikai hadsereget... vagyis nem nagyon vog most korea kavarni, eljött az a pont ahol már komolyan veszik a fenyegetéseit, vagyis rövid úton lerendezik a rezsimet !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html