A 1955-ben alapított, ruházati cikkek értékesítésében érdekelt társaság minden más európai országban már korábban bezárta a boltjait. A fő gond az volt, hogy a svájci anyavállalat a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt áll, mivel a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását. Ennek lefolytatására legfeljebb négy hónap állt rendelkezésre, amelynek a végén felszámolási eljárást helyeztek kilátásba.

A napilap szerint az erős svájci frank és az elhibázott üzletpolitikai döntések hatására a társaság pénzügyi helyzete hosszú ideje rossz, csoportszinten pedig 2010 óta nem zárt pozitív eredménnyel.

QP | Quality Placement

A magyar leányvállalatot súlyosan érintette a helyzet, hiszen a társaság finanszírozása teljes egészében az anyacégtől függött. A Vögele Hungaria legutóbbi, elérhető beszámolója alapján, 2017 végén 27 üzletet működtetett Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 fő volt. Két éve a leánycég közel 7,2 milliárd forintos árbevétellel zárt, ami több mint 100 millió forinttal maradt el a 2016-os hasonló adattól. Adózott eredménye a 2016-os 76,4 millió forintos nyereségből 2017-re 53 millió forintos veszteségbe fordult át.