Dagonyáznak a pocskondiázásban Trump támogatói

Ugyanabban a stílusban folytatódott az amerikai republikánusok elnökjelölő konvenciója, amilyenben kezdődött: az egyik fő téma a potenciális versenytárs, Hillary Clinton börtönbe küldése volt, a másik Donald Trump ingatlanmágnás nem túl csillogóra sikerült fényezése.
Napi.hu, 2016. július 20. szerda, 15:43
Fotó: MTI/EPA

Az amerikai Republikánus Párt konvenciójának második napja a jelszó szintjén arról szólt, hogy Amerikát újra mozgásba kellene hozni (Make America Work Again!), ám a show résztvevői egy lépést sem tettek ebbe az irányba - folytatja az eseményről szóló beszámolóit Jonathan Bernstein, a Bloomberg politikai szakírója. Ehelyett a keddi beszédek két téma köré csoportosultak.

Az egyik a Demokrata Párt elnökjelöltje, Hillary Clinton volt külügyminiszter pocskondiázásának folytatása, a másik a párton kívüli Donald Trump ingatlanmágnás formális jelölése volt. (Az utóbbit végül nagy többséggel megszavazták a résztvevők.)

Börtönbe vele!

Úgy tűnik, hogy a tanácskozás szónokai és hallgatósága nem tud szabadulni attól a követelésétől, hogy Hillary Clinton börtönbe kellene zárni. Tovább emlegették, hogy külügyminisztersége idején halt meg terrortámadás miatt Líbiában négy amerikai diplomata és persze azt sem bocsátják meg neki, hogy külügyminiszterként privát internetes levelezőrendszerét használta.

Chris Christie, New Jersey állam kormányzója, aki tucatnyi társával együtt elindult a republikánusok elnökjelöltségéért, ám hozzájuk hasonlóan csúfosan kikapott Trumptól, egész beszédét Clinton bíróság elé állításának szentelte, és arra kérte hallgatóságát, hogy előlegezzék meg ennek az eljárásnak a végeredményét azzal, hogy bűnösnek minősítik a demokrata politikust.

Végül alig tudta elmondani mondanivalóját, annyiszor szakították meg a beszédét ezzel a durva skandálással.

Ez már hiba

Pártgyűléseken nem ritka, hogy kissé elszabadulnak az indulatok, ám az túlzás, hogy másról sem szól a rendezvény, mint hogy az ellenfelet börtönbe kellene csukni - véli a Bloomberg publicistája. Ha egy napig tart ez, az még a résztvevőket minősíti, ám ha két napon át nem csillapulnak az eltúlzott érzelmek, az már a párt vezetőinek és elnökjelöltjének hibája.

Jó, jó, de miért?

A nap második napirendi pontjaként felszólaltak Donald Trump családtagjai, üzletfelei és barátai, hogy a szavazók figyelmébe ajánlják jelöltjüket. Négy éve Mitt Romney esetén figyelemfelkeltőre és informatívra sikerült a konvenciónak ez a szakasza. Most viszont lapos volt.

Trump felesége, gyermekei és barátai két épkézláb anekdotát nem tudtak elmondani, ami megmutatta volt a milliárdos befektető emberi oldalát. Elmondták, hogy jó férj, apa és a barát, de semmilyen érvvel nem támasztották ezt alá. Egyetlen emlékezetes megjegyzésük nem volt arról, hogyan is mutatkoznak meg Trump jó tulajdonságai.

Az ifjabb Donald Trump ráadásul ki is lépett szerepéből, apja dicsőítéséből, és Clintont kezdte ekézni. Elég jó republikánus beszédet mondott - egyet a sok közül.

Clinton a téma

A republikánusok vagy, ha tetszik, Trump konvenciója eddig a nagy ellenfélről, Hillary Clintonról szólt. Hillary ostorozása vélhetően hatásos módszer arra, hogy összekovácsolja azokat a konzervatív szavazókat, akik kedvelik, és azokat, akik nem kedvelik az ingatlanmágnást. Könnyen lehet, hogy ez az egyetlen módszer a párt összeterelésére.

Ugyanakkor a volt külügyminiszter folyamatos kriminalizálása visszataszító. Még egy pártkonvenció túlfűtött hangulatához mérten is gusztustalan. És legfőképpen ellenkezik azzal, ahogy egy demokráciában egymáshoz viszonyulnak az ellenfelek, azzal, ahogy megvívják politikai harcaikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2016, 2016.07.21 19:21

@foldnyuzo: "Nem lesz elnök ez borítékolható! "
Ha már beírod több helyre ezt a szokásos minden alap nélküli gyűlölködésed, akkor én is megkérdezem újra:
Arra gondolsz ezzel, hogy megint csalni fog clintonnyanya, mint az elnökjelölt választáson?
Vagy mint a labancok az elnökválasztáson.
libsik, ti így szoktátok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi, 2016.07.21 17:56

Másrészt ha már gazdasági lapot fikázok, kérdezd meg magadtól , a lenti cikket miért nem olvashattad SEHOL a MSM magyar gazdasági sajtóban.
Ezt miért nem fordították le? Pedig ez a kurva nagy légy a levesben , ehhez képest a hiányuk meg az ikerdeficitük lófasz.
http://www.forbes.com/sites/realspin/2014/01/17/you-think-the-deficit-is-bad-federal-unfunded-liabilities-exceed-127-trillion/#799a61fa10d3
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi, 2016.07.21 17:49

@pastorius: Természetesen minden szélsőjobb ami nem MSM igaz?
LOL
Trump egy tájékozatlan pojáca. Közelébe sem szabadna kerülnie az elnökségnek.
Jól mutatja amerika helyzetét hogy mégis ő a jobb jelölt, nekünk is itt K európában.
Hillary kilóra meg lehet venni, amit a lenti linkjeim jól mutatnak.
Trump izolacionista , és a neo-con ámokfutás után most pont ez kéne a világnak, az hogy Amerika rakja rendbe a szarrá vált gazdaságát, hagyja abba a dollár mint tartalékvaluta védelmét mindenáron.
A mindenár náluk általában háborút jelent.
Ilyen szar jelöltjeik még nem voltak soha.
Nem hiszem el hogy nem látod a Napi és a többi kilóra megvett média félelmét hogy nem Hillary győz.
Hillary = Goldman Sach, ami egyenlő azzal hogy a jelenlegi kaszinó gazdaság marad a világban , a reál gazdaság le van szarva, majd továbbálnak egy olcsóbb országba.
A gazdag elit birtokolja a médiát , az ő érdekük Hillary, a többit gondolom kitalálod egyedül
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.07.21 17:20

@David Dakota:
Mit írtam én?
Nem vagyok hozzád hasonló negyed aggyal rendelkező fideszes kommunista család beltagja, aki nyilasból komcsi lett aztán fideszes.
Tanulj meg olvasni és ne állíts olyat amit nem írtam!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

David Dakota, 2016.07.21 16:56

@foldnyuzo:
"Trump háborút, békétlenséget hozna, tízezerszám pusztulnának a marerikai fiúk a különböző frontokon szerte a világban. "

Tényleg?

Ehhez képest a másik topikban azon hisztizel, hogy Trump nem védené meg feltétlenül a balti államokat. Ahogy Dél-Koreát sem.

ritka ostoba vagy. :P
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html