Donald Trump fontos javaslattal állt elő

Donald Trump amerikai elnök szabadkereskedelmi övezet létesítését javasolta a G7-országcsoport tagjai között a csoport kanadai csúcstalálkozójának szombati napján, mielőtt elutazott volna Szingapúrba.
Domokos László, 2018. június 9. szombat, 19:01
Fotó: MTI/EPA

TRump szerint ebben az övezetben nem volnának sem vámok, sem állami támogatások, sem kereskedelmi korlátok. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok igazságos hozzáférést követel magának a piacokon, és hogy vessenek véget az igazságtalan kereskedelmi gyakorlatoknak. Az Egyesült Államokat évtizedeken át kihasználták - fogalmazott az elnök, aki igazságtalan kereskedelmi megállapodásokért nem hibáztatja a G7-beli partnereit - írta az MTI híre alapján a Hirado.hu.

Trump kiválónak minősítette kapcsolatát a többi G7-es vezetővel, különösen Justin Trudeau kanadai kormányfővel, Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel, és nagyon jónak értékelte a kanadai csúcstalálkozót.

Donald Trump amerikai elnök szerint jövő heti szingapúri csúcstalálkozója Kim Dzsong Un észak-koreai elnökkel "soha vissza nem térő alkalom" lesz az ázsiai ország számára.

A kép forrása: MTI/EPA pool/Ludovic Marin.

HOZZÁSZÓLÁSOK