A KSH reggel kilenckor a magyar külkereskedelmi termékforgalom részletes augusztusi adatait ismerteti. Az előzetes számok szerint 492,4 millió eurós többletet mutatott a mérleg.

Az ÁKK hármas államkötvény aukciót tart. A 2014/D jelű kötvényt 20; a 2017/A államkötvényt 15; a 2022/A jelűt pedig 8 milliárd forint értékben hirdeti meg. Kérdés, hogy az utóbbi időben igencsak harmatos érdeklődést fokozódik-e a magyar kötvények iránt.

Kora délután előbb cseh, majd eurózónás kamatdöntő ülést tartanak, utóbbi eredményét kettő előtt negyed órával ismerhetjük meg. Elemzők minden esetre a 1,5 százalékos alapkamat változatlan szinten tartását valószínűsítik az ECB monetáris testületétől.

Délután az USA-ban is több fontos makroadatot publikálnak. Egyebek mellett a termelékenység, illetve a munkaerő-egységköltségek harmadik negyedéves alaklulásáról is képet kaphatunk. Az elemzők mindkét esetben kedvező változásra számítanak. Mindemellett az enyhén pozitív várakozásokkal övezett új munkanélküliségi segélykérelmek heti adatait, és az októberi szolgáltatóipari ISM-indexet is megismerhetjük.