Az amerikai gazdaság állapotáról szóló jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben a jegybank kiemeli, hogy a kiskereskedelmi forgalom - beleértve az autóeladásokat is - a legutóbb közzétett jelentés óta növekedett, ez mindenképpen pozitívan értékelhető. A dokumentum azonban megemlíti, hogy a harmadik negyedévből eddig eltelt időszak folyamatai alapján a gazdasági növekedés lassabb volt, mint ami a foglalkoztatás szintjének emeléséhez szükséges. Az USA több tagállamában is csak stagnált, vagy csupán minimális mértékben nőtt a foglalkoztatás.

Az ipari termelés az ország több részében is lassulást vagy visszaesést mutat, ami elsősorban annak tudható be, hogy az ázsiai kereslet gyenge.

A Bézs Könyv azért is fontos dokumentum, mert ennek figyelembevételével dönthet legközelebbi ülésén a Fed arról, hogy szükséges-e további jegybanki beavatkozás a gazdaság stimulálására.

A dokumentum megjelenését követően a piacok nem mutattak érdemi reakciót, a vezető amerikai részvényindexek továbbra is 0,2 százalék körüli pluszban állnak.