A most közölt második felülvizsgált becslés valamelyest gyorsabb ütemet mutat, mint a korábban kiadott 1,5 százalékos érték. Elemzők 1,7 százalékos éves alapon számított növekedést vártak erre az adatra. A január-márciusi időszakban 2 százalékkal bővült az amerikai gazdaság.

A tárca indoklása szerint az export lendületes növekedése ellensúlyozni tudta a belföldi kereslet lanyhulását, a beruházások növekedési ütemének csökkenését.

A Kereskedelmi Minisztérium második becslése szerint a végső értékesítések 2 százalékkal bővültek a korábban közzétett 1,6 százalék helyett, illetve az első negyedévi 1,2 százalék után. A lakossági fogyasztás 1,7 százalékkal haladták meg a korábbi 1,5 százalékos értéket, míg a tartós cikkek kiadásai stagnáltak. Az import csak 2,9 százalékkal emelkedtek a korábban becsült 6 százalékhoz képest, az export 6 százalékkal növekedett az április-júliusi időszakban a korábban publikált 5,3 százalékhoz képest.

A második negyedéves költségvetési kiadások 0,9 százalékkal csökkentek a korábban becsült 1,4 százalékhoz képest.

A mostani jelentésben a magánszektor beruházásait is lefelé korrigálták a korábbi 8,5 százalékról 3 százalékra. Emellett viszont a  vállalati szektor adózott nyeresége váratlanul 1,1 százalékkal nőtt, míg az első negyedévben még 8,6 százalékkal visszaesett.

A végső értékesítések 2 százalékkal bővültek az eddig közzétett 1,6 százalék helyett, illetve az első negyedévi 1,2 százalék után.

A Fed által is figyelt személyes fogyasztási cikkek (PCE) árindexét kissé felfelé, 1,7 százalékra módosították a korábban publikált 1,5 százalék után. Az élelmiszerek és energiaárak nélkül számított mutató értéke 1,8 százalékon maradt.

A rendelkezésre álló reáljövedelmet a korábbi becsléshez képest kissé lefelé, 3,1 százalékra korrigálták, míg a személyi megtakarítási ráta továbbra is 4 százalékon maradt.