Fontos embert nevezett ki Trump

Donald Trump amerikai elnök szerdán Hope Hicks személyében kinevezte a Fehér Ház ügyvezető kommunikációs igazgatóját - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. augusztus 16. szerda, 19:59
Fotó: MTI/EPA

A 28 éves Hope Hicks az elnök egyik bizalmas munkatársának számít, aki a tavalyi elnökválasztási kampányban is kommunikációs munkatársként dolgozott Donald Trump mellett.

A kinevezéséről nyilvánosságra hozott közlemény szerint Hicks a Fehér Ház szóvivőjével, Sarah Huckabee Sandersszel együttműködve irányítja átmenetileg a kommunikációs igazgatóságot.

A kommunikációs igazgatói posztot korábban Anthony Scaramucci, New York-i bankár töltötte be, őt azonban alig tíz napig tartó megbízatás után az elnök leváltotta és a Fehér Házból is eltávolította.

Általános vélekedés szerint  Scaramucci megosztó, stílusában rendkívül trágár személyiség volt, s amikor John Kelly korábbi belbiztonsági miniszter átvette a kabinetfőnöki posztot, azonnal megváltak tőle.

A Fehér Ház egyik munkatársa -a Politico című lapnak nyilatkozva - közölte, hogy az elnök nemsokára megnevezi a  tényleges  kommunikációs igazgatót is.

HOZZÁSZÓLÁSOK