Forrong a világ, már Ferenc pápa is megszólalt

A Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölése miatt kialakult nemzetközi feszültség enyhítését szorgalmazta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2020. január 5. vasárnap, 14:48
Fotó: Getty Images

A katolikus egyházfő szerint a világ több részén "borzalmas" feszültség érezhető. A háború csak halált és pusztítást hoz - mondta Ferenc pápa.

Minden féltől azt kérte, hagyja nyitva az ajtót a párbeszéd előtt, tanúsítson önfegyelmet és kerülje az ellenségeskedést.
Ferenc pápa néma imára szólította fel a Szent Péter téren levőket.

Kászim Szulejmán halálát követően a szentszéki szóvivő közölte, hogy a pápa folyamatosan követi a közel-keleti térség eseményeit. A Vatikánt többek között a Teheránban szolgáló apostoli nuncius tájékoztatja a fejleményekről.

Január 6-án Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mutat be misét Vízkereszt ünnepén, amely Olaszországban egyházi és állami ünnep is egyben. A Szent Péter tér felé vezető sugárúton jelmezes felvonulással életre kel a napkeleti bölcsek menete, a három király Ferenc pápának adja át a gyermek Jézusnak szánt ajándékokat - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zsaba, 2020.01.06 01:02

Büdös patkány náci hazaáruló elmebeteg militarista szarbángecit meg eközben be kellett pelenkázni a gyönyörtől folyamatosan, mert folyamatosan vagy behugyozik vagy beélvez... mert jön illetve jöhet az ő ideje...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html