Oroszország igazán nagy pácban lehet

Az orosz gazdaság hosszan elnyúló stagnálási periódusban van - véli Alekszej Kudrin, az orosz számvevőszék tavasszal kinevezett elnöke.
Domokos László, 2018. november 27. kedd, 11:34
Fotó: Reuters

Alekszej Kudrin, aki korábban pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes is volt, kedden egy moszkvai fórumon arról beszélt, hogy "az orosz gazdaság az elmúlt tíz évben egy százalékos ütemben erősödik". Véleménye szerint ilyen hosszan tartó 1 százalékos stagnálási periódusra nem volt példa a második világháború óta, a gazdaság a stagnálás gödrében van - számolt be az MTI.

Az orosz gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban Kudrin borúlátóbb a kormánynál, csupán 1,6 százalékos GDP-növekedést vár a hivatalos előrejelzésekben szereplő 1,8 százalékkal szemben. Az orosz jegybank 1,5-2 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

Az orosz statisztikai hivatal a múlt héten közölte, hogy az orosz gazdaság növekedése 1,5 százalékra lassult az idei első kilenc hónapban az egy évvel korábbi 1,8 százalékról. A harmadik negyedévben a GDP 1,3 százalékkal nőtt a második negyedévi 1,8 százalékos és az első negyedévi 1,3 százalékos bővülés után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.11.27 16:39

@Panzerkraftwagen_Drei:
Az átlag orosz a nyomorába fullad bele. A GDP-jük jó részét a nyersanyagok teszik ki fogyasztási cikkeik mélyen a világszínvonal alatt. Csak a gyilkolásban jeleskednek fegyvereik által.
Nem tudom miért nem náluk élvezed az életet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.27 13:55

Ha az oroszok is orrba-szájba vennék föl a hiteleket üres stadionokra meg mutyikalandparkokra, akkor egyből kilőne a GDP-jük. Csak ugye a hiteleket vissza kell fizetni, a GDP-t meg maximum lobogtatni lehet. Ezért van az, hogy Oroszország ma a világ egyik legkisebb adóssággal rendelkező országa, miközben Putyin elnéző mosollyal szemléli ahogy az USA meg általában a Nyugat lassan belefullad, gédépéstül, az adósságba:

https://tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp?continent=g20

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

(Ez utóbbi linken igen szemléletes a jobb fölső sarokban látható piros-zöld adósságtérképecske)

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html