Gyorsult a GDP-növekedés az euróövezetben

Az előző negyedévinél nagyobb negyedéves növekedési ütemet ért el az idei első negyedévben az euróövezet és az Európai Unió gazdasága - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
MTI-Eco, 2016. április 29. péntek, 11:49

Az Eurostat előzetes adatai szerint az euróövezet 19 tagállamának bruttó hazai terméke az első negyedévben szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest. Elemzők 0,4 százalékos negyedéves GDP-növekedést vártak.

Az Európai Unió 28 tagállamának bruttó hazai terméke 0,5 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző negyedévhez képest.

A negyedéves GDP-növekedés az euróövezetben 0,3 százalék volt 2015 negyedik negyedévében, az Európai Unióban pedig 0,4 százalék. Az euróövezet éves GDP-növekedése 1,6 százalék volt az idei első negyedévben az Európai Unióban pedig 1,7 százalék.Az euróövezetre elemzők 1,4 százalékos éves GDP-növekedést vártak.

Az előző negyedévben az euróövezeti éves GDP-növekedés 1,6 százalék, az uniós pedig 1,8 százalék volt.

Az Eurostat 2016. április 29-től az egyes negyedévek végét követő harmincadik nap közelében teszi közzé az euróövezet és az Európai Unió bruttó hazai termékére vonatkozó előzetes negyedéves gyorsbecslését.

HOZZÁSZÓLÁSOK