Hatnak a megszorítások - mélyült a válság a görög kiskereskedelemben

Két éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Görögországban októberben, miután a jelentős munkanélküliséget eredményező megszorító intézkedések miatt a görögök kevesebbet vásárolnak.
MTI-Eco, 2012. december 31. hétfő, 14:32
Fotó: Napi.hu

A statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint a kiskereskedelem volumene 18,1 százalékkal esett vissza az egy évvel, és 11,8 százalékkal az egy hónappal korábbihoz képest. Augusztusban még csak 9 százalék körüli volt a tizenkét havi csökkenés.

Utoljára 2010 decemberben zsugorodott ennél nagyobb mértékben a forgalom éves szinten, majdnem 20 százalékkal.

Egyelőre nem is látszik a kibontakozás a válság sújtotta országban. A harmadik negyedévi 7 százalékos évesített GDP-csökkenés az öt éve tartó recesszió elhúzódását sejteti: a kormány hivatalos prognózisa szerint 2013-ban további 4,5 százalékos csökkenés várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.31 17:33

Igazi jó neoliber ,ortodox gazdaságpolitika . Hülyék ,miért nem nézik az Echo tv-ét ,illetve miért nem hívják meg Matolcsyt oda előadást tartani nekik ,meg Bogár Lászlót ,meg Boros Imrét ...

..hülye görögök ,elhülyítették őket az elmúlt 30 évben ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html