Hová lesz a kínai növekedés?

Szakértők által vártnál kisebb ütemben nőtt októberben a kínai ipari termelés, miközben a becsültnél jelentősebben bővült a kiskereskedelmi forgalom.
MTI, 2015. november 11. szerda, 07:59
Fotó: Reuters

A kínai statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy az ipari termelés 5,6 százalékkal nőtt októberben éves összevetésben, ami lassulás a szeptemberi 5,7 százalékhoz képest, és kisebb a Reuters által megkérdezett elemzők véleményének az átlagában szerepelő 5,8 százaléknál.

A kiskereskedelmi forgalom éves szintű bővülése ugyanakkor a szeptemberi 10,9 százalékról októberben 11 százalékra nőtt, szakértők a szeptemberi ütemmel megegyező 10,9 százalékra számítottak.

A kínai kereskedelmi minisztérium szerdán ismertetett adatai szerint októberben az fdi 8,77 milliárd dollár volt, ami 4,2 százalékkal több tavaly októberihez képest. Szeptemberben az éves szintű növekedés nagyobb, 7,1 százalék volt, az FDI 9,56 milliárd dollárt tett ki.

Tavaly összesen 119,6 milliárd dollár értékben hajtottak végre közvetlen külföldi működőtőke-befektetést Kínában, ami 1,7 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK