A portál összefoglalója szerint az amerikai gazdaság helyzetét rendszeres időközönként anekdotikus információk alapján bemutató jelentés megjegyzi, hogy némi felfelé irányuló kockázat jelentkezett a megfigyelt időszakban a béreknél, és növekedtek a munkáltatók nehézségei a megfelelő munkaerő megtalálásában.

Október eleje és november közepe között mérsékelt ütemben nőtt a gazdasági aktivitás az USA-ban, a bérnyomás pedig növekedett. A Cleveland Fed jelentése széleskörű bérnyomásról ír, Atlantában pedig úgy látják, hogy még az alacsonyabb képzettséget igénylő állásokban is feltűntek a jelei a kezdőbér növelésének.

A Bézs Könyv nagy jelentőséggel bír, hiszen a Fed ezt is figyelembe veszi december 15-16-ai, nagy jelentőségű kamatdöntése során.

Komoly hatása van az alacsony olajárnak

Az MTI összefoglalója szerint a mostani Bézs Könyv vegyes, de általában véve kedvező képest fest a gazdaság helyzetéről. A fogyasztói kiadások szinte minden körzetben növekedtek. A személyautó-eladások az utóbbi hetekben is robusztus mértékben emelkedtek, az alacsony dízelüzemanyag-áraknak köszönhetően pedig a haszongépjárművek iránti kereslet is erősödött.

Az előzőhöz hasonlóan a mostani jelentés kedvező jelekről számolt be a lakó- és a kereskedelmi ingatlanok piacán. Nőtt a hitelek iránti kereslet, és szerény ütemben folytatódott a foglalkoztatottak számának növekedése javult. A bérnövekedési nyomás továbbra is jellemzően inkább alacsony mint nem, bár "egyes helyeken már erősödik" a megfelelően képzett munkaerő hiánya miatt. Az árszínvonal általában véve stabil maradt, nem változott.

A kilátások más téren vegyesebbek. A feldolgozóipar megszenvedi az alacsony nyersanyagárakat, a dollár erősödését és a külföldi kereslet visszaesését. A clevelandi körzet arról számolt be, hogy bizonyos feldolgozóipari vállalatok elkezdték áraikat csökkenteni, hogy versenyképesek maradjanak az importtermékekkel szemben. Az alacsony kőolajárak miatt több körzetben visszafogták tevékenységüket az energetikai vállalatok. A mezőgazdaságban pedig a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt késett a betakarítás vagy csökkentek a terményhozamok.