A kereskedelmi minisztérium az előző havi, augusztusi kiskereskedelmi forgalmi adatot 0,2 százalék növekedésről 0,0 százalékra, változatlanra módosította.

A kiskereskedelmi forgalom szeptemberi növekedése elsősorban az autóeladások 1,8 százalékos emelkedésének volt köszönhető. Autóeladások nélkül a kiskereskedelmi forgalom 0,3 százalékkal csökkent. Elemzők 0,1 százalékos csökkenést vártak a kiskereskedelmi forgalomban autóeladások nélkül.

Az Egyesült Államokban a lakossági kiadások a GDP mintegy 70 százalékát adják. A kiskereskedelmi forgalom a lakossági kiadások egyik legnagyobb összetevője, így lényeges mutatója a gazdaság állapotának.

A kiskereskedelmi forgalom január óta nem csökkent az Egyesült Államokban, ami arra utal, hogy az alacsonyabb energiaárak megemelték a lakosság szabadon elkölthető jövedelmét.

Szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest 2,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Ennek legnagyobb részét az autóeladások, valamint az éttermek forgalma adta. Az autóeladások például 9,3 százalékkal nőttek 2014 szeptemberéhez képest.

A termelői árindex (PPI) szeptemberben 0,5 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a washingtoni munkaügyi minisztérium szerdán közzétett adatai szerint. Elemzők 0,2 százalék csökkenést vártak az előző havi változatlan árszint után.

Az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékkal csökkentek a termelői árak szeptemberben az Egyesült Államokban. A szeptemberi volt a nyolcadik hónap, amikor egymást követően csökkent az éves termelői árindex.