A Center for World University Rankings (CWUR) összeállította a egyetemek világranglistáját. Az első tízben nyolc amerikai egyetem mellett helyet kapott az Egyesült Királyság két egyeteme, az oxfordi és a cambridge-i. Az élen pedig a Harvard áll, majd a Stanford és az MIT (Massachusetts Institute of Technology) következik.

A világranglistán összesen hat magyar egyetem kapott helyet. A legjobb helyezést az ELTE érte el, amely a 488. lett. A Semmelweis Egyetem a második legjobb magyar egyetem, a 631. helyen áll. A Debreceni Egyetem a 661.,a Szegedi Tudományegyetem a 708., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 850. a globális listán, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 877. lett.

Hogyan készül?

Az egyetemek rangsorát több szempont alapján állítják össze: az oktatás minősége mellett figyelik a publikációk számát és az idézettséget, valamint azt is, hogy a végzős hallgatók hogyan tudnak elhelyezkedni a munkaerő-piacon.

Az oktatás minősége alapján az ELTE jóval előkelőbb helyet szerzett: ez alapján a legjobb 100 egyetem közé tartozik, egész pontosan a 95. helyre sorolták.

Ha teszett a cikk, a Bukszát szeretheted a Facebookon is.