Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Az év negyedik hónapjában jelentősen csökkent az üzemanyagok ára. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk drágultak. Az elemzői előrejelzések szerint májusban ennél is kisebb, 0,1 százalékos mértékű lehetett az infláció Magyarországon.

Idén márciusban a kivitel volumene 1,5 százalékkal csökkent, a behozatalé 1,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos hónapjának szintjét. Az aktívum 58 millió euróval csökkent 2015. márciushoz viszonyítva, így 952 millió eurót tett ki. 2016 első három hónapjában a külkereskedelmi mérleg többlete 2,5 milliárd euró volt. Az előrejelzések szerint áprilisban kevesebb - 518 millió eurós lehetett az aktívum.

Kínában közzéteszik a május exportadatokat. A kínai kivitel növekedési üteme, éves bázison 1,80 százalékkal esett vissza áprilisban, májusra nagyobb, 4,60 százalékos mínuszra számítanak az elemzők.

A kínai import növekedési üteme, év/év alapon mínusz 10,9 százalék volt áprilisban, májusra az elemzők 6 százalékos visszaesést várnak.