Moszkvában megtelhetnek a vendéglők, irány a kocsma

Az orosz fővárosban feloldották az eddigi nyitvatartási korlátozást a vendéglők esetén, amelyek enyhébbek voltak a magyarországi szabályoknál, ezért ott szinte visszatérnek a normális kerékvágásba.
Barabás Júlia, 2021. január 31. vasárnap, 16:40
Fotó: Getty Images

Moszkva önkormányzata eltörölte a távmunkával és a vendéglők nyitva tartásával kapcsolatos követelményeket, mondván, jó ideje a járvány gyengülését mutató számokat jegyeznek fel - derül ki a Moscow Times cikkéből. Ősz óta a szabály volt érvényben az orosz fővárosban, hogy a munkaadóknak alkalmazottaik 30 százalékát távmunkában kell foglalkoztatniuk, a bárok, a vendéglők, a klubok és más éjszakai szórakozóhelyek este 11 és reggel 6 óra között nem tarthattak nyitva.

Szergej Szobjanyin főpolgármester weboldalán jelentette be, hogy eltörlik, illetve fellazítják a korlátozásokat, így a vendéglátó helyeknek továbbra is követniük kell az ismert biztonsági szabályokat. A helyhatóság február első napjaiban dönt arról, hogy engedélyezik-e a hagyományos tanítást az egyetemeken. A kisiskolások január közepe óta bejárhatnak iskolájukba.

Szobjanyin azt mondta, hogy a fertőzések száma január második felében nem lépte túl a napi háromezret és a kórházi ápoltak száma is jelentősen csökkent 2020 júniusa óta a 12 millió lakosú városban. A pandémia hanyatlóban van, a mi dolgunk, hogy utat nyissunk a lehető leggyorsabb gazdasági kilábalás előtt - írta a főpolgármester. Oroszországban két helyi gyártású koronavírus-oltás van forgalomban és hamarosan engedélyezik a harmadikat, amelynek segítségével a nyárra több tíz millió embert akarnak immunissá tenni a koronavírus támadásával szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2021.02.01 18:06

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

totyika, 2021.02.01 18:04

Szegény Gorbacsov, hiába tiltotta be anno a vodka árusítását.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html