Járvány: 2021-ben érkezik a feketeleves amerikai szakértők szerint

Még hátravan pár nap az év utolsó hónapjából, de a koronavírus-járvány áldozatainak decemberi száma így is átlépte a 63 ezret az USA-ban a hivatalos adatok szerint. Ez azt jelenti hogy már karácsonykor bőven ez volt a járvány leghalálosabb hónapja – novemberben összesen 37 ezer volt az áldozatok száma - írja a telex.hu.
K. Kiss Gergely, 2020. december 27. vasárnap, 18:53
Fotó: Getty Images

Ugyan az amerikai hatóságok már két vakcinát is engedélyeztek, és az elmúlt pár napban 1,9 millióan kapták meg a védőoltást az országban, ez egyelőre csak a távoli fényt jelenti az alagút végén. A karácsonyi ünnepek alatt ugyanis minden figyelmeztetés és ajánlás ellenére rengetegen látogatták meg a családjukat, és a nagy közös vacsorák valószínűleg robbanásszerűen emelték meg a fertőzések számát.

A CNN-nek nyilatkozó szakértők a következő két-három hétben a betegek és a kórházi ellátásra szorulók számának meredek emelkedését vetítik előre - olvasható a portálon.

A járvány eddig 332 ezer amerikai életét követelte, és a University of Washington szakemberei szerint még csak most jön a legrosszabb szakasz. A január-februári hónapokra szóló előrejelzést szimplán csak rémálomszerűnek nevezik: két hónap alatt 193 ezer újabb halottra számítanak.

Bár az oltás elég jól halad, de számítások szerint a népesség 70-85 százalékának kell megszereznie a vakcinával a védettséget a vírus ellen, hogy a többiek is fellélegezhessenek, mert megvédi őket a nyájimmunitás.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyvilag, 2020.12.28 20:12

A járványhelyzetről, meg amik közben itthon történtek:

https://egyvilag.hu/index.shtml#jarvany
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html