Koronavírus: szigorításokat jelentettek be a szomszédban

Ausztriában pénteken szigorítottak a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – idézi az MTI hírét a 24.hu. Az osztrák kormány bejelentette, hogy hétfőtől az összes boltban és az iskolák épületében is (kivéve az osztálytermeket), valamint a pincéreknek is kötelező maszkot hordani, a magánrendezvények felső létszámkorlátját pedig 50 főben határozták meg.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 11. péntek, 16:16
Fotó: Getty Images

Azokat az eseményeket, ahol a vendégek nem rendelkeznek kijelölt ülőhellyel, például a magánbulik, beltéren 50 főig, kültéren 100 főig bezárólag rendezhetik meg. Az ülőhelyes nyilvános rendezvények felső létszámkorlátja beltéren a jelenlegi ötezer helyett 1500, kültéren pedig tízezer helyett 3000 fő - tájékoztatott a kabinet a portál szemléje szerint.

Ausztriában június vége óta újra terjedőben a fertőzés, és csütörtökön már március végi rekordot döntött az új esetek száma.

Újra komolyodik a helyzet, a számok folyamatosan emelkedtek az elmúlt hetekben. Azt kérem önöktől, hogy legyenek újra óvatosabbak

-  mondta Sebastian Kurz kancellár az új szigorításokat ismertető sajtótájékoztatóján.

Hét osztrák régió péntektől sárga, azaz közepes kockázatú besorolást kapott: Bécs, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Bécsújhely, Kufstein és Schwaz. Az itt található iskolákban a testnevelésórákat lehetőség szerint a szabadban vagy a tornateremben kis csoportokban kell tartani, a fizikai kontaktust igénylő edzésformák mellőzésével. Énekelni is csak a szabadban vagy zárt térben maszkban lehet.

Kurz hangsúlyozta: az a céljuk, hogy elkerüljék az újbóli vesztegzárat. A kancellár újabb szigorításokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha továbbra is emelkednének a számok.

HOZZÁSZÓLÁSOK