Járvány: fontos dolog derült ki a koronavírus terjedéséről

Az új koronavírus négyszer olyan gyorsan terjed a 40 év alattiak körében, mint a 65 év felettiek között Franciaországban - mondta Olivier Veran francia egészségügyi miniszter a Journal Du Dimanche-ban vasárnap megjelent interjúban. A fertőzés terjedése gyorsul az idősek, illetve a veszélyeztetettek körében is.
Domokos László, 2020. augusztus 23. vasárnap, 17:32
Fotó: Pixabay

Az új fertőzések nagy száma nem csak a több teszt elvégzésének tudható be. "Veszélyes a helyzet!" - jelentette ki  a miniszter.

Emmanuel Macron államfőhöz hasonlóan a tárcavezető is kizártnak nevezte, hogy újra kijárási korlátozásokat vezessenek be az országban, de azt lehetségesnek mondta, hogy bizonyos helyeken lesznek korlátozó intézkedések, miután a járvány intenzitása jelenleg éppen nő Franciaországban, de másutt is Európában. E pillanatban 38 gócról tudnak az országban.

A francia egészségügyi hatóságok 3602 új fertőzésről számoltak be szombaton az azt megelőző 24 órából, ami jóval kevesebb, mint az előző napi 4586, de a héten rekordszámú új esetek is voltak a kijárási korlátozások óta eltelt időszakot tekintve. A kórházba szállított, illetve intenzív ellátást igénylő betegek száma hullámzott.

A fő fertőzésgócok mostanra azok a tömegrendezvények lettek, amelyeken nem tartják be a távolságtartási szabályokat, szemben a kora nyárral, amikor a munkahelyeken terjedt a vírus. Sok esetben a fiatal fertőzöttek tünetmentesek, vagy a betegség enyhe lefolyású náluk - írta az MTI nyomán az ATV.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2020.08.24 09:21

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html