Kína kezd magához térni

Májusban a kínai ipari termelés 4,4 százalékkal nőtt, ez jobb az áprilisi 3,9 százalékos plusznál, de elmarad a piac által várt 5 százalékos emelkedéstől.
Csernátony Csaba, 2020. június 15. hétfő, 07:39
Fotó: Reuters

A vártnál kisebb mértékben ugyan, de az előző hónaphoz képest tovább javulva nőtt májusban az ipari termelés Kínában, miután az első negyedévben az új koronavírus-járvány gazdaságbénító hatásainak következtében első alkalommal regisztráltak visszaesést.

A kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adatai szerint az ipari termelés 4,4 százalékkal bővült éves összehasonlításban az év ötödik hónapjában. A növekedés mértéke ezzel a járvány előtt is látott szintre javult - tavaly augusztusban szintén 4,4 százalékos növekedést regisztráltak.

Elemzők azonban ennél markánsabb, 5 százalékos bővülésre számítottak az áprilisi 3,9 százalékos emelkedést követően. Az év első öt hónapjában azonban az ipari termelés még így is 2,8 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakkal összevetve, bár ez is javulást jelent az első négy hónapban mért 4,9 százalékos zsugorodáshoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.06.15 10:50

Sokat jelenthet, ha ennyit mertek hazudni. Mert akkor a valosag meg ennel is joval cudarabb lehet.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html