Koronavírus: megszólalt Merkel

A lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány fékezéséhez - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtök este Berlinben, a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.
Szepesi Anita, 2020. március 12. csütörtök, 22:10
Fotó: Getty Images

Hangsúlyozta, hogy az állami intézmények és a gazdaság legfontosabb területeinek működőképességét fenn kell tartani, de minden egyéb ügyben kerülni kell az emberek közötti érintkezést. Ezért az eddigi ezerfős határérték alatt is el kell halasztani az összejöveteleket minden lehetséges esetben.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány "ismeretlen kihívás", ezért a tudomány megállapításaira kell építeni a járványügyi intézkedéseket.
Németország a "dinamikus járványkitörés" szakaszában van, vagyis a fertőzöttek száma "nagyon erőteljesen emelkedik".

Azonban sikerült egy igen korai szakaszban felismerni járványt, így a nem feltétlenül szükséges társas érintkezés mellőzésével lehet még küzdeni a helyzet további elmérgesedése ellen - fejtette ki a német kancellár az MTI beszámolója szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2020.03.13 00:40

Ha már nem lesz kancellár Angela Merkel, női politikust nem is fogunk látni. Visszarendeződés van az egész világon, vagy szélsőségek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2020.03.13 00:27

Minden tiszteletem a kancellár asszonyé, nem félt megmondani az igazat. A cseh elnök egyből ledorongolta. Borzalmas ez a sunyi mismásolás, nem mindenhol divat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html