Koronavírus-lázadások jöhetnek jövőre Szerbiában

Egy gazdasági szakember attól tart, hogy Szerbiában további elbocsátások lesznek a koronavírus-válság miatt a jövő év elején, ami lázadásokhoz vezethet.
Barabás Júlia, 2020. szeptember 5. szombat, 13:51
Fotó: Getty Images

Zoran Drakulic, a Privrednik gazdasági klub elnöke kijelentette, hogy Szerbiában könnyen szociális elégedetlenségbe torkollhat, ha tovább folytatódik a koronavírus-járvány miatt kialakult válság, és 2021 elején tömeges elbocsátások lesznek - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Drakulic reményét fejezte ki, hogy nem válik be az az előrejelzése, miszerint a jövő év elején Szerbiában 200-300 ezer ember marad munka nélkül.

"Őszintén remélem, hogy ez nem következik be, mert ez komoly szociális elégedetlenséget szülhet" - mondta Drakuliæ, aki a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek közötti minimálbér-tárgyalásokról is beszélt. "Szerbiában a minimálbér megalázóan alacsony, miközben a gazdaság komoly válságban van. Ha logikusan gondolkodunk, akkor jövőre a minimálbér legfeljebb 35 ezer dinár lehet."

Nem vagyok a terv ellen, de talán alkalmazkodni kellene a gazdasági feltételekhez és jobb időkre hagyni a Nemzeti Stadion megépítését. A hazai futball eredményei nem indokolják a stadion megépítését, és ilyen gazdasági körülmények között egy ilyen projektnek nem kellene prioritást élveznie" - mondta Drakulic.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bartleby, 2020.09.05 21:19

Akkor ez újabb szép példája lesz annak hogy müxik az orbáni átok: amelyik országnak a (jellemzően náci maffiózó) vezetőjét leszopja a miniführer, ott hamarosan q nagy bukta következik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html