Koronavírusos lett a szlovák kormányfő

Pozitív lett Igor Matovic szlovák kormányfő vírustesztje - jelentette az aktuality.sk közlésére hivatkozva pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség, amelynek az információt több különböző forrás is megerősítette.
Szabó Zsuzsanna, 2020. december 18. péntek, 14:35
Fotó: Getty Images

A hírre reagálva Veronika Remisová miniszterelnök-helyettes az Expres szlovák kereskedelmi rádiónak nyilatkozva azt mondta: maga is karanténba vonul, és alighanem ez vár a kabinet többi tagjára is, amelynek tagjai szerdán üléseztek együtt.

Az elmúlt napokban több szlovákiai politikusnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Köztük van Ján Micovsky földművelésügyi miniszter, illetve Peter Pellegrini korábbi kormányfő is, aki keddtől házi karanténban van.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ pénteken közzétett adatai szerint csütörtökön több mint 18 ezer PCR típusú tesztet végeztek el Szlovákiában, s ezek alapján 3991 új fertőzöttet regisztráltak. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma október közepén ugrott meg, és az utóbbi hetekben további emelkedésnek indult az esetszám, amely az elmúlt egy hétben átlagban valamivel kétezer felett, az elmúlt három napban háromezer felett volt.

Az országban a kór tavaszi megjelenése óta PCR-teszttel mintegy 146 ezer személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, és eddig már több mint 1 millió 279 ezer ilyen típusú vírustesztet végeztek el. A gyógyultnak nyilvánítottak száma valamivel több, mint 104 ezer. Jelenleg 2197 fertőzöttet kezelnek kórházban. Hivatalos források 1440 halálesetet tulajdonítanak a kórnak, ez a szám csütörtökön 62-vel emelkedett. Az elhalálozások napi száma ugyancsak emelkedő trendet mutat az utóbbi napokban.

Szlovákiában szombattól egész napos kijárási tilalom kezdődik, a kormány által szerdán jóváhagyott intézkedés a jelenlegi tervek szerint január 10-ig marad érvényben. A tilalom nem vonatkozik egyebek között a munkába járásra, valamint azokra a személyekre, akik élelmiszert vagy üzemanyagot mennek vásárolni, illetve a postára, bankba, orvoshoz, egyházi szertartásra vagy internetes üzletek kiadóhelyeire tartókra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.12.18 15:51

"Rosszul lettem tőle és el kellet hagynom a kormányülést? - mondta"
https://ujszo.com/kozelet/elokerult-matovic-es-elmondta-eddig-miert-bujkalt
.
tette hozzá Matovics elcsukló hangon azzal, hogy sírhatnéka és hányingere van.
---------
Gyenge, alkalmatlan!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.18 15:43

Pár cím az ÚJ SZÓ-ból:
A szakértők is kifogásolják a Matovi?-féle országos tesztelést
https://ujszo.com/kozelet/a-szakertok-is-kifogasoljak-a-matovic-fele-orszagos-tesztelest
.
Előkerült Matovics és elmondta, eddig miért bujkált 2020. december 16. 17:15
Matovics elmondta, hogy azért nem látni őt hétfő óta, mert igyekezett mindent megtenni azért, hogy ne legyen lockdown. Ezért nem is informált már hétfőn a várható lezárásról.
Ismét kritizálta Richard Sulíkot, aki szerinte nem volt képes bebiztosítani az antigénteszteket, ami miatt Szlovákiának a lockdow-nt kellett választania. Megismételte azt is, hogy szerinte Zuzana Csaputová köztársasági elnök elszabotálta az országos tesztelést, mikor azt kérte, hogy az legyen önkéntes, ne kötelező.
https://ujszo.com/kozelet/elokerult-matovic-es-elmondta-eddig-miert-bujkalt
Tehát Matovics bujkált, még a szavazáson sem vett részt.
Később kiderült, lelkileg nem bírt ott lenni. Alkalmas?
.
DELTA: A nagy tesztelés: a vártnál kevesebb fertőzött
https://www.deltakn.sk/a-nagy-teszteles-a-vartnal-kevesebb-fertozott/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.18 15:33

Matovics gyenge és hülye, nem való miniszterelnöknek.
--------
Matovi? elcsukló hangon szólította fel Sulíkot, mondjon le
A kormányfő a Rádio Expres műsorában szólította fel Sulíkot, hogy mondjon le. Örülnék, ha ezt még karácsony előtt megtenné? ? tette hozzá Matovics elcsukló hangon azzal, hogy ?sírhatnéka és hányingere van Sulík hozzáállásától.
Sajnálom, hogy egy idióta a gazdasági miniszterünk, aki nem képes teszteket vásárolni, hogy megmenthessük az emberek egészségét és életét. Lehet, hogy rossz kormányfő vagyok, de ezeket a következményeket nem vagyok hajlandó elviselni? ? mondta Matovi?cs aki a műsorban Zuzana Csaputová államfőt is kritizálta, Robert Ficot, a Smer elnökét pedig gyengeelméjűnek nevezte.
https://ujszo.com/kozelet/matovic-elcsuklo-hangon-szolitotta-fel-sulikot-mondjon-le
--------------
Matovics a főnök. Ha azt mondja, hogy vegyél tesztet, akkor venni kell.
Ha azt mondja, hogy mondj le, akkor le kell mondani, de Sulik lesz@rja.
Akkor felmondok bazmeg!
--------------
Mecsabesz, mi a véleményed?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.12.18 15:21

szIGOR Matovics most szembesült a valósággal, hogy a teszt az adott állapotot mutatja, nem a megelőzést szolgálja.
Mi történt, hogy már 3x végigtesztelte az országot, és mégis elkapta a virnyót
--------------
Már 2x tüntettek Matovics ellen., az országos teszt és az intézkedései miatt.
Fico aláírást gyűjtött a lemondatására.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html