Közeleg a horroridőjárás - már látszanak a jelei

Egyre szemléletesebb előrejelzések jelennek meg arról mit hoz a globális felmelegedés a következő 80 évben, azaz abban az időszakban, amit a ma élő emberek többsége meg fog tapasztalni. Közeleg a horror.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 12. hétfő, 16:03
Fotó: Pixabay

Az emberek nem törődnek eleget a klímaváltozással, túl távoli problémának tartják az a mindennapi életük ügyes-bajos dolgaihoz képest. Akik odafigyelnek a globális felmelegedésre, azok sem tudják mit tehetnének ellene személy szerint, ezért különösen hasznos, hogy egyre szemléletesebb formában érkeznek a klímaváltozás katasztrofális következményeivel kapcsolatos figyelmeztetések. Az egyiket az amerikai Weather Channel videoanimátorai készítették korábban - derült ki a Wired.com internetes portál cikkéből.

A filmen először a dél-kaliforniai Charleston városában látjuk a meteorológiai hírportál szakértőjét - 2100-ban. A város nagyobb része folyamatosan víz alatt van. A kamera eztán a Virginia állambeli Norfolk városára vált a jelenben, ahol jól láthatók a tengervízszint emelkedésének már ma is érzékelhető következményei. Végül ugrunk egyet a videoanimáció világába, 1851-be a Jakobshavn gleccserhez, és láthatjuk, amint az akkori hatalmas jégtakaró meglehetősen gyors tempóban vízzé válik, hozzájárulva a Föld óceáni vízszintjének emelkedéséhez.

 

Japán és Izrael

Hasonlóan szemléletes módon érzékeltették japán időjósok, mi vár a szigetországra a klímaváltozás miatt - írta az Asahi Shimbun. Egy fiktív időjárás-jelentést készítettek 2100-ből, pontosabban mindjárt kettőt: az egyik februárban, a másik augusztusban játszódik. Az elsőben arra figyelmeztetik a nézőket, hogy a legmagasabb hőmérséklet 26 Celsius-fok lesz - nem tévedés, februárban.

Az ország nagyvárosaiban augusztusban 43-45 fokos hőségek várhatók (Tokióra aznapra 43,3 Celsius-fokos maximumot jósolnak). Mindennapossá válnak a hőguták: várakozások szerint 2100 nyarán a túlmelegedés sokkszerű következményei miatt 15 ezer ember fogja életét veszteni.

Izraeli kutatók szintén attól tartanak a leginkább, hogy 80 év múlva folyamatosan életveszélyesen meleg lesz az országban - derült ki a Háárec című lap tudósokhoz intézet körkérdéséből, amelyet a 24.hu idéz. A kutatók arra számítanak, hogy Irakban és Iránban számos város el fog néptelenedni az elviselhetetlen hőség miatt, Izraelben lehet majd élni, de csak légkondicionált helyiségekben. A nyár 49 százalékkal hosszabb, a tél 56 százalékkal rövidebb lesz, intenzív zivatarok okoznak majd árvizeket és Észak-Izraelben sem fog megteremni például a cseresznye. A Földközi-tenger partjainál 40 Celsius-fokra mehet fel a tengervíz hőmérséklete a fürdési szezon csúcsán, így az úszás életveszélyessé válik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2019, 2019.08.13 18:25

@OV: Akkor lerövidítve összefoglalom mit jelent neked a klímaváltozás:
KövérOrbán'Bauer' mondott valami f@szságot. Hát, igen ez a legfontosabb aspektusa a témának. Remélem érzed milyen szánalmas vagy, büfészakos...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2019.08.13 18:19

@OV: Nézd OV! Náciztál egy jó ízűt, a Fidesz szavazókat leállatoztad ebben a topikban mert leszarják a klímaváltozás elleni harcot. Mindezt azért, mert Kövér hisztéria keltésnek nevezte azt, hogy a nyugati médiában felülprezentált (hú de szépen fogalmazok) a klímaváltozás témája.
Ezzel szemben a tények a következők:
Magyarország 2010 óta 24%-al csökkentette az egységnyi nemzeti jövedelem előállításához kapcsolódó kibocsátását és az egyik legalacsonyabb klímalábnyomot érte el az iparosodott országok között. A jövőben pedig ha folytatódik a naperőművi kapacitás bővülése, és megépül a paksi beruházás, akkor 2030-ra a magyarországi áramtermelés legalább 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.08.13 18:03

Kedves Borisz1106 és Warlock!űFELFOGTAM, pontosan azért írtam: ha OLVASOTT és politikia híreket is fogyasztó hozzászólók lenének, olvashatták-vagy hallották volna Kövér László ez irányú ömlengését, ahol igen is: HISZTINEK titulálta aklímaváltozás tényét!
De nem tudom azért néha-néha rákapcsolnak a Hír tévére(én megrögzött liberálisként, szeretk több csatornából tájékozódni) az ottamni megmondóemberek (Lásd Bauer) utalnak a liberális összeesküvéselméletekre!
Csupán ezt írtam le: hisz a jóval alatti hozzászólók nem igazán SZAKMAI módon szóltak hozzá: :)
Remélem így már világos és egyértelmű!
Természetesen nem azt írtam, hogy Orbán tehet a klímaváltozásról(ez az összemberi tevékenység eredménye): de hogy Orbán politikájában ez nem játszik döntő súllyal, azt ugye tudják!
Utalok a természetvédelmi területek SZAKMAI ellehetetlenítésére(melyeket csupán Eu támogatásokból tudunk fejleszteni)
Remélem sikerült tisztázni :))))
Szép napot Önöknek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.08.13 17:59

@Borisz1106: az ilyen hosszú ömlengő szarokra én automatikusan, olvasatlanul moderálást nyomok, mert úgyis csak trollkodás és ő sem fogja elolvasni a te válaszod.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2019.08.13 17:52

@Borisz1106: @OV:

Teljesen kész a csávó... :DDDD Szegény Orbán, ha megtudná mekkora befolyása van... A Föld forgása is megállna nélküle... :DDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html