Közös vállalatot létesít a Sberbank és Yandex

Szándéknyilatkozatot írt alá a Sberbank és a Yandex tartalomszolgáltató portál e-kereskedelmi ökoszisztéma létrehozását szolgáló közös vállalat létesítéséről - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 9. szerda, 17:36
Fotó: Reuters

A Sberbank 30 milliárd rubelt (500 millió dollár) fektet az új vállalkozásba. A cég részvényeinek tíz százalékát a két vállalat vezetői és alkalmazottai kapják meg, a fennmaradó hányadon pedig egyenlő arányban osztozik a Sberbank és a Yandex.

A Sberbank és a Yandex együttműködése új üzleti lehetőségeket nyit meg az orosz termelőipar kis- és nagyvállalatai, valamint az e-kereskedelemmel foglalkozó cégek előtt - jelentette ki Herman Gref, a Sberbank vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a nemzetközi piacok elérhetővé tételével új exportcsatornát is nyit az orosz vállalatok előtt.

Az együttműködés az orosz hatóságok jóváhagyásával az év végére ölthet tényleges formát.

A Sberbank, a legnagyobb orosz kereskedelmi bank és a Yandex, a legnagyobb orosz keresőmotor- és tartalomszolgáltató portál már rendelkezik egy elektronikus tranzakciók bonyolításával foglalkozó közös vállalattal, amelynek létesítéséhez a Sberbank 75 százalékos részesedést szerzett a Yandexben.

HOZZÁSZÓLÁSOK