Lavinaomlás volt Franciaországban - halottak

Kilenc embert elsodort egy lavina hétfő délelőtt a francia Alpokban, Tignes település közelében, legalább négyen meghaltak - jelentették a francia hírtelevíziók a hegyimentőkre és a rendőrségre hivatkozva.
Szász Péter, 2017. február 13. hétfő, 14:26
Fotó: MTI/AP

Ez az idei szezon eddigi legsúlyosabb balesete a francia hegyekben. Az elsodort nyolc síelő és kísérőjük Tignes közelében, a pályán kívüli területen tartózkodott, 2100 méteres magasságban, amikor elsodorta őket egy 400 méteres szélességű lavina.

A hegyimentőket 11 órakor riasztották a közeli sípályáról, ahol látták a hóomlást. A mentők délután 1 óráig négy holttestet emeltek ki a hó alól, a többieket továbbra is keresik - közölte az Albertville-i rendőrség, amely nem bízik abban, hogy túlélőket fognak találni.

Az áldozatok állampolgárságáról és személyazonosságáról egyelőre nem közöltek részleteket a hatóságok. Hétfőn a lavinaveszélyt 3-asra jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák. Az idei síszezon kezdete óta 13 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, amelyekben hárman vesztették életüket. A tavalyi 45 hóomlásban 21-en haltak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK