Legalább öt ember meghalt gázrobbanásban Eperjesen

Rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen, öt ember meghalt - jelentette a TASR közszolgálati szlovák hírügynökség.
Domokos Erika, 2019. december 6. péntek, 17:05
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A gázrobbanásban, amely a 9. és a 12. emelet közötti házrészben történt, legalább öt ember életét vesztette, sokan megsérültek - közölte az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője mintegy két órával a tragikus esemény után.

Helyszíni jelentések szerint több ember a ház tetején rekedt, és az áldozatok, sérültek száma még változhat - jegyezte meg Alena Krcová.

A robbanást követően a ház felső része lángokba borult, és rendőrségi szakértők szerint nem kizárt a lakótömb összeomlása sem. A hatóságok ezért nemcsak az érintett épületet, hanem a szomszédos lakótömböket is fokozatosan kiürítik. Az embereket ideiglenesen a környékbeli iskolákban helyezték el. A mentési munkálatok folytatódnak. A robbanás okai egyelőre nem ismertek.

Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter elindult a helyszínre - jelentette az MTI tudósítója.

HOZZÁSZÓLÁSOK