Légicsapást hajtott végre India Pakisztán területén

Légicsapást hajtott végre az indiai légierő kedden kora reggel Pakisztán területén, fegyveresek táborait semmisítette meg - közölte Gadzsendra Szingh Sekavat indiai mezőgazdasági államminiszter.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 26. kedd, 07:56
Fotó: AFP - Rizwan Tabassum

Prakash Javadekar emberi erőforrásokért felelős miniszter azt mondta, hogy India megtette a szükséges lépéseket, hogy megvédje az országot - írja a 444.hu az MTI-re hivatkozva.

Narendra Modi miniszterelnök szabad kezet adott a hadseregnek, hogy reagáljon a vitatott hovatartozású Kasmírban történt, február 14- i támadásra, amiben az indiai rendőrség tartalékos erejének 40 tagját ölték meg. A merénylő, egy helyi fiatal a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) nevű iszlamista katonai csoporthoz tartozott. Újdelhi azzal vádolta meg a pakisztáni titkosszolgálatot, hogy köze volt a merénylethez.

A pakisztáni hadsereg korábban arról számolt be, hogy indiai katonai repülők léptek be területére Kasmírban, és kiengedték rakományukat. Ugyanakkor a pakisztáni fél szerint a támadásnak nem voltak halálos áldozatai, a találatok pedig csak egy erdős területet értek.

HOZZÁSZÓLÁSOK